Plaats geen storende elementen in en rond of voor je etalage

Het is als vanzelfsprekend maar regelmatig kom ik toch nog winkels tegen waar voor of in de etalage rommel opgeslagen staat. En ik bedoel hiermee niet de artikelen die er verkocht worden.

Bij de inrichting van een winkel en bij de aankoop van de collecties wordt veel geld uitgegeven, een winkel moet mooi en verzorgd ogen en de collectie moet uitgebreid zijn zodat de klant vooral veel keuze heeft, een lege winkel of lege rekken spreekt de klant niet aan en zet vooral niet aan tot kopen.
Natuurlijk heeft elke winkel ook zijn doelgroep en niet elke winkel moet er strak en gestroomlijnd uitzien.
Dat er dan bij de inrichting en het onderhouden van de etalage toch bespaart wordt is niets nieuws. Ik decoreer al meer dan 34 jaar etalages en wordt tot op heden nog steeds met het beperkt budget voor de etalagedecoratie geconfronteerd. Raar eigenlijk als je weet dat de etalage de ideale plek is om je goederen aan het voorbijgaande publiek te tonen en meteen ook een blikvanger zou moeten zijn… maar dat is nu eenmaal zo, op de etalage wordt nu eenmaal bespaart.

Wat echter nog storender is, zijn dingen die blijven rondhangen en die de winkel/etalage geen meerwaarde geven. Soms worden bij leveringen de dozen gewoon bij de ingang van de winkel geplaatst en blijven die daar een hele tijd staan tot de winkelier tijd/zin heeft om deze te verplaatsen. Soms worden ze even in de etalage geschoven kwestie van uit de weg te zijn. Dit mag je echt niet doen, dit geeft geen meerwaarde en breekt zelfs het uitzicht van je winkel en of etalage. Die dingen horen meteen naar het magazijn verplaatst te worden zodat de winkel proper en opgeruimd blijft.
Dozen buiten voor het raam plaatsen, of fietsen voor je etalage plaatsen is ook geen goed idee. Je etalage is te belangrijk om de aandacht of doorgang van eventuele potentiele klanten te belemmeren door wat dan ook.
Je etalage heeft een functie, alles wat de aandacht of vrije doorgang van uw klanten belemmerd hoort hier niet thuis.

Michael Grieve is sinds 1980 actief als zelfstandig etaleur… tegenwoordig Visual Merchandiser 😉   
Mijn website:
http://www.mg-etalages.be/

IMG_0332 IMG_0333

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s