Etaleren met etalagepoppen

Vroeger… lang lang geleden, werden er in de etalage vooral groepjes opgebouwd, de basis was een driehoek. Als je dus goed keek zag je dat een etalage vol stond met driehoekige groepen die aan mekaar aansloten.
Vandaag is dit principe voorbijgestreefd maar heeft toch een basis achtergelaten. Daar waar vroeger ook de kledij in driehoekige vormen gepresenteerd werden komt de kledij nu het beste tot zijn recht op een etalagepop op paspop.
Veel winkeliers vonden dat er dan geen etaleur meer nodig was en presenteerden hun kledij op etalagepoppen die ze gewoon naast mekaar in de etalage plaatsten. In het begin vonden de mensen dat trendy en strak, maar na verloop van tijd werd deze manier van kledij te presenteren gewoon saai en ging het vooral voorbij aan het “blikvanger-effect” dat een etalage zou moeten hebben.
Nog steeds hanteren veel winkeliers deze manier van etaleren, doorgaans uit onkunde of gemakzucht. Maar geef nu zelf toe, wanneer je als winkelier massa’s moet investeren in nieuwe collecties is het minste wat je zou kunnen verwachten dat deze kledij zo mooi en opvallend mogelijk in de etalage opgesteld zal worden om, op die manier, de aandacht van de voorbijganger te krijgen en verkoop te genereren.
Ik weet ook wel dat de “blikvangers” van vroeger voorbijgestreefd zijn, maar in de plaats daarvan is het sfeerbeeld gekomen. Winkeliers willen de aandacht van klanten trekken door sfeervolle etalages te maken.  Etalages met juist dat beetje meer zonder in het oudbollige terecht te komen.
Etalagepoppen worden niet meer op een rijtje geplaatst maar krijgen een functie in het tafereel dat geschapen wordt. Het is leuker voor de voorbijgaande klant en het zorgt ook voor meer afwisseling in het straatbeeld.
Met een etalage kan je tenslotte nog zoveel meer doen, maar zolang je maar, op positieve wijze, de aandacht kan trekken ben je goed bezig.
In Antwerpen zag ik deze etalages die een sfeerbeeld hadden gemaakt…
IMG_0097IMG_0096
Een beetje meer beweging in een etalage maakt het zoveel interessanter om naar te kijken.
De eerste etalage straalt warmte uit door de achtergrond met deur en planten, de andere trekt de aandacht door de opstelling van de etalagepoppen.
Hieronder zie je dan nog enkele voorbeelden van opstellingen waar etalagepoppen een sfeerbeeld vormen.
lt1 lt3
Je kan dus nog veel meer met etalagepoppen maar da’s voor een volgend artikel.
Meer info bij 
http://www.etalagepoppen.be
Of rechtstreeks bij Michael Grieve 0475-294608

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s