Over ondernemen en reclame

En we zijn weeral vertrokken 😉

Een nieuw jaar is steeds een hele uitdaging als je als zelfstandig ondernemer bezig bent. Het ene jaar afgesloten, even kijken of het streefcijfer gehaald is, en dan staat ineens de teller terug op 0. En hoe gaan we dit jaar ons streefdoel halen, hoe gaan we nieuwe klanten bereiken en welke acties gaan we op touw zetten?
Het is belangrijk dat een zelfstandig ondernemer steeds gemotiveerd blijft om zijn zaak te promoten, gedreven blijft in het hetgeen hij/zij doet.

Eén van de middelen die ik dit jaar graag wil uitproberen om mijn diensten extra onder de aandacht te brengen is het regelmatig versturen van nieuwsbrieven. Dit doe ik tegenwoordig al, zo’n 2 keer per maand, maar dat aantal zal moeten verhoogd worden. Belangrijk is dan ook dat ik het nodige adressenbestand bij mekaar moet krijgen om deze nieuwsbrieven bij de juiste doelgroep te krijgen … als ik natuurlijk al mijn doelgroep zou kennen, wat op zich al veel eenvoudiger zou maken. Maar hiervoor ga ik mijn collectie uitbreiden met meer professionele etalagepoppen die aan de vraag van de hedendaagse boetieks tegemoet komen. Op die wijze kan ik deze artikelen al meteen naar die doelgroep promoten.

Daarnaast blijft natuurlijk Google een belangrijke speler in de reclamemarkt. Zonder Google had ik nooit etalagepoppen.be van start kunnen krijgen zoals nu wel het geval is. Het kost natuurlijk geld als je reclame wil voeren via Google, maar elke reclame kost nu eenmaal geld en adverteren via Google is nu eenmaal  het belangrijkste kanaal als je klanten wil bereiken die niet meteen in je buurt wonen.

Iets wat ik dit jaar zeker wil uitproberen is het versturen van persberichten. Het adressenbestand hiervoor heb ik reeds klaar maar de onderwerpen en teksten zitten nog te broeden in mijn hoofd. Een persbericht mag niet enkel publicitair gericht zijn, journalisten zouden het bericht dan zeker niet overnemen, maar als ik mijn diensten uit een andere ooghoek kan benaderen moet het zeker lukken. Dus daar is nog werk aan de winkel.

Moest je ondertussen op zoek zijn naar etalagepoppen, om te huren of aan te kopen, kan je steeds bij mij terecht.

www.etalagepoppen.be
http://www.etalagepoppen.be

Voor meer informatie kan u terecht op mijn website.
www.etalagepoppen.be
Of kom langs in de toonzaal:
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen
Open:
Maandag en vrijdag van 10-12 en 14-17 uur

Advertenties

2 reacties op ‘Over ondernemen en reclame

 1. Partners in Style retailstyling januari 4, 2013 / 3:35 pm

  Hallo Michael, wellicht is de site en Business Bootcamp van Open Circles een idee om meer tips en handvatten te krijgen om te werken met nieuwsbrieven en social media.

  Wij hebben er wel wat aan gehad.
  Groetjes,
  Monique Batenburg

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s