Wij zoeken een nieuwe etaleur

Dat was de titel van een email die ik enkele dagen geleden in mijn virtuele brievenbus kreeg.
Een winkel had mijn mg-etalages website gevonden en waren op die wijze bij mij terecht gekomen. Het mailtje had wel geen adres in de eerste brief maar na enkele heen-en weer mailtjes kreeg ik de nodige informatie dan toch te pakken.
Het is mijn gewoonte om eerst de potentiele klanten en etalages te gaan bezoeken zodat ik met deze mensen degelijke afspraken kan maken voor ik in hun winkel aan de slag ga.

Toen ik dus deze namiddag de desbetreffende winkel bezocht viel mij meteen op dat deze etalage professioneel opgemaakt was, en dus vroeg ik aan de potentiele klant wat ze eigenlijk van mijn  gingen verwachten. Het antwoord luidde: We willen een nieuwe etalageopmaak, beter dan dit. Ik ben niet meteen de persoon die het goede werk van een collega ga afbreken en liet dat ook duidelijk aan deze potentiele klant weten. Indien de etalage moest opgemaakt worden mét inbegrip van decoratiemateriaal zou er niet echt iets aan de etalage veranderen. In optiekzaken worden steeds minder decors gebruikt en in deze etalage werkten de decors de opstelling van de goederen niet in de hand, de decors stonden centraal opgebouwd met daarrond de goederen

De klant wou iets anders, daarom hadden ze mij gecontacteerd, maar konden niet echt volgen als ik hun vertelde dat ze best één en ander zouden  veranderen als ze echt verandering wilden doordrukken, een etalage met de goederen als blikvanger in plaats van decoratie stukken als blikvanger. Dit was echt niet wat ze verwacht hadden, eigenlijk wilden ze gewoon hetzelfde maar dan anders 😉
Soms wel best moeilijk om met potentiele klanten om te gaan die niet echt weten welke veranderingen die ze willen.
Een vakman vragen en dan eigenlijk alles toch beter weten … lijkt me zinloos.
… Het zijn natuurlijk geen nieuwe klanten geworden, maar dat hadden jullie zelf ook wel kunnen opmaken uit deze tekst 😉
Hoefde ook echt niet voor mij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s