Hoe beweegbaar zijn etalagepoppen?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt als mensen mijn toonzaal met etalagepoppen bezoeken is: Kunnen deze etalagepoppen andere houdingen aannemen?
Kan een zittende etalagepop ook rechtstaand gebruikt worden?
Zeer terechte vragen trouwens want moest ik zelf niet in deze sector bezig zijn zou ik de vraag waarschijnlijk ook wel stellen.

Hedendaagse etalagepoppen hebben specifieke houdingen, waarschijnlijk heeft dat ook een economische reden want dan moet je als klant meer poppen kopen als je een verscheidenheid van houdingen in je etalage wil.
Dus zou het antwoord op deze blogvraag gewoon “neen” kunnen zijn, maar zo eenvoudig zit onze wereld nu eenmaal niet in mekaar.
Dit antwoord is enkel van toepassing op het overgrote deel van etalagepoppen die momenteel in omloop zijn.

http://www.etalagepoppen.be

Zoals je op de bijgevoegde afbeelding kan zien hebben al deze poppen een vaste houding. Je kan ze enkel verplaatsen aan de schouder en eventueel de handen draaien maar daar houdt het bij op.

http://www.etalagepoppen.be

Een nieuwigheid op de markt zijn deze etalagepoppen waarvan je het hoofd kan draaien. Je kan het hoofd zelfs zoveel draaien dat er uiteindelijk een etalagepop zonder hoofd overblijft, wat ook de bedoeling van dit type etalagepop is.
Of dit een groot succes gaat worden is nog niet zeker. Persoonlijk vind ik dat de hals iets te lang gemaakt is om een realistisch figuur voor te stellen.
Als hoofdloze  ‘headless” etalagepop vind ik deze modellen wel geslaagd al mocht voor mij de bovenzijde beter afgewerkt worden met een soort dekseltje of afdekplaat.

http://www.etalagepoppen.be

Voor de standaard etalagepoppen is dit het meest beweegbare dat je kan verwachten. Armen die bewegen aan de schouder, handen die kunnen draaien, en het hoofd dat kan draaien of verwijderd kan worden.

Er bestaan tegenwoordig ook etalagepoppen waarbij je bij aankoop 3 verschillende houdingen van armen bij krijgt. Maar ook deze houdingen zijn onderling niet meer aan te passen maar geven je dan wel, al is het ook eerder beperkt meer afwisseling bij het opstellen van de etalagepop.
Enkele fabrikanten, in het duurdere segment van etalagepoppen, maken etalagepoppen die wel kunnen scharnieren aan de elleboog.

En als dat nog niet voldoende is kan je kiezen voor een volledig beweegbare etalagepop.
Etalagepoppen fabrikant Polyform heeft mousse etalagepoppen in hun collectie waarvan het binnenste van de pop gemaakt is van metaaldraad en de buitenzijde uit een mousse laag bestaat, al dan niet in huidskleur. Deze poppen kunnen volledig naar uw wensen geplooid worden.  Hou er wel rekening mee dat na verloop van tijd de binnenste metaaldraad van de pop zo vervormd zal geraken dat de pop er verhakkeld zal uitzien. Dus steeds voorzichtig zijn bij het modelleren van deze pop is zeker de boodschap.

Wil je hier graag nog wat meer informatie over kom dan gerust even langs in de toonzaal:
Meer informatie www.etalagepoppen.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s