Uw etalage uw visitekaartje naar de klant

Ik  ben de laatste weken wat op stap geweest en heb weeral mogen vaststellen hoe weinig aandacht winkeliers besteden aan de inrichting van hun etalage. Jawel hoor, ze presenteren hun artikelen wél, maar de wijze waarop laat dikwijls te wensen over.
De “blikvangers” zijn uit de etalage gebannen en kleding wordt op een etalagepop of paspop statisch naast mekaar geplaatst gepresenteerd. Futloos en zonder inspiratie.
Dat er geen “blikvangers” gebruikt worden is ondertussen al jaren een feit en het zal niet eenvoudig zijn om dat tij te keren, maar zo een eyecatcher, om het maar eens in het Engels te schrijven, heeft, indien het goed gekozen is, toch wel zijn nut. Namelijk het naar zich toe trekken van de aandacht van de voorbijganger. Uiteindelijk is dat hetgeen waar een goede etalage moet voor staan.

Het lijkt erop dat fantasie in de etalage opgeblust is, zelfs etaleurs/etalagistes doen gewoon mee aan deze trend al was het maar om hun klanten te plezieren. Daardoor krijgen we etalages die allemaal op mekaar trekken, een soort eenheidsworst.
Nochtans zou een beetje fantasie wonderen kunnen verrichten. Speciale etalage-acties zouden de aandacht terug naar de etalage kunnen trekken en daar kunnen etaleurs/etalagistes samen met hun klanten het grote verschil maken.
We beginnen aan een seizoen dat vol staat van creatieve mogelijkheden, halloween, sinterklaas, kerst en nieuwjaar reiken ons kansen genoeg om creatief met de etalage om te gaan.

Winkeliers kunnen aan hun etaleur/etalagistes vragen om er dit jaar iets bijzonders van te maken. Laat deze mensen  hun werk doen zoals ze ervoor opgeleid zijn, creatief en professioneel. Hou er rekening mee dat deze etalages ook een extra financiele inspanning zullen vragen om ze te kunnen realiseren, maar een mooi gemaakte etalage zal ook jouw zaak extra onder de aandacht brengen en dan is het de meerkost zeker waard.
Winkeliers die hun etalages zelf maken zou ik willen adviseren om toch te overwegen om een vakman/vakvrouw onder de arm te nemen voor de etaleerwerk. Het geeft je meer tijd om bezig te zijn met je klanten en de verkoop. Je kan met de etaleur/etalagiste altijd nog bespreken wat je graag in je etalage zou zien gebeuren, maar laat ze verder hun ding doen, het zijn creatievelingen en zijn ervoor opgeleid om je etalage tot een mooi geheel op te bouwen.
Hou er wel rekening mee dat je, vooral voor de eindejaarsperiode, tijdig je etalageplanning opmaakt en doorgeeft aan je etaleur/etalagiste.

Je vindt deze vakmensen via internet met de zoekwoorden:  etalage, etaleren, etaleur enz
Of contacteer:
Mg-etalages
Michael Grieve
0475-294608
http://www.mg-etalages.be/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s