Moet je prijzen vermelden in de etalage?

Een heel vaak gestelde vraag is: Moet je bij alle artikelen in je etalage de prijzen vermelden?

Heel vaak zie je dat dat niet gebeurd alhoewel dit wettelijk verplicht is.
Maar belangrijker dan deze wettelijke regel is het feit dat een prijs vermelden steeds positiever is dan geen te vermelden.

Laat mij even verduidelijken:
Een klant die voor je uitstalraam naar een artikel staat te kijken wil graag zoveel mogelijk informatie hebben over dat artikel.
Bij keukentoestellen wil de klant tegenwoordig weten welk verbruik het toestel heeft, soms ook in welke energieklasse het toestel zich bevind. Wil je een goedkope wasmachine en kan het verbruik je niks schelen of heb je liever een duurder toestel omdat je denkt bij deze aankoop te kunnen besparen op je elektriciteitsrekening, het zijn allemaal factoren die kunnen meespelen in jouw beslissing om al dan niet tot een aankoop over te gaan.
Op basis van de aangegeven verkoopprijs kan de potentiele klant eerder inschatten welk toestel bij hem/haar en zijn /haar budget past.

Ik ben voorstaander van het vermelden van de prijzen.
Geen prijs vermelden geeft bij de potentiele klant dikwijls het “te duur” effect. De klant gaat er automatisch vanuit dat, aangezien er geen prijzen vermeld staan, jouw artikelen zeker in de hogere prijsklasse zitten.
Staan de prijzen en toch bij vermeldt kan de klant zelf bepalen of hij/zij dat artikel aan die prijs wenst aan te kopen.
Ik dring er bij mijn klanten steeds op aan van zodra de etalage opgemaakt is, de prijzen bij de artikelen te plaatsen. In mijn ogen bevorderd dit de verkoop.

 

Advertenties

2 reacties op ‘Moet je prijzen vermelden in de etalage?

 1. Partners in Style retailstyling augustus 27, 2012 / 7:49 pm

  In sommige gevallen is het mooier om het niet te doen, bij een aparte etalage die echt draait om het visuele aspect. Laat dan het beeld spreken, zonder storende elementen als een prijskaartje. Voor de rest heb je wel een punt, mensen willen wel duidelijkheid.

  Like

 2. Monique Batenburg-Heijmans augustus 28, 2012 / 10:20 am

  Ik ben het wel met je eens als je zegt dat een prijskaartje duidelijkheid geeft aan de consument en dat het wettelijk verpicht is is ook al een punt.
  Maar bij sommige etalages, juist in het hoge segment, gaat het juist om het visuele. Denk aan mooie, luxe, dure etalages in Parijs. Daar zal een prijskaartje niet alleen storend zijn maar ook “not done “.

  Ikzelf vind de kaartjes ook niet even mooi en soms zelfs storend, maar het gaat uiteindelijk om de omzet die de winkelier moet/wil maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s