Ik heb mijn composities op voorhand gemaakt

Morgen staan er twee grote taverne’s op het programma, een hele opdracht om deze beide zaken te decoreren aangezien ik het deze keer zonder de hulp van mijn collega’s moe stellen. Doorgaans tracht ik beide taverne’s tegen de middag  gedecoreerd  te krijgen zodat ik buiten ben tegen het moment dat de middag shift begint. Het is dus wel even tegen de klok werken en daarvoor vraag ik meestal een collega om mee te helpen, als iemand het vorige decoratiemateriaal reeds af kan breken is dat voor mij een pak minder werk. Maar deze keer moet ik het dus allemaal alleen doen.

Om toch mijn planning te kunnen behouden heb ik beslist om mijn composities op voorhand klaar te maken. Tijdswinst ter plaatse dus, maar ook veel voorbereidend werk zodat in het geheel de tijdswinst nihil is.

http://www.mg-etalages.be

Voor de eerste taverne heb ik een composities voorbereid op basis van een rieten en metalen kader, een roestig uitziende pot en een groot sisalblad. Deze compositie is verder afgewerkt met de nodige herfstbladeren in slinger vorm. De foto hierboven toont een kleinere versie van de compositie gemaakt om op minder ruime plaatsen op te hangen.

http://www.mg-etalages.be

In de grotere versie van deze compositie is de basis hetzelfde als bij het kleinere zusje, maar hier wordt een takkenhouten figuur aan de compositie toegevoegd. In dit voorbeeld is het een takkenhouten vogel, terwijl in andere composties ook takkenhouten  bloemen verwerkt worden.

http://www.mg-etalages.be

Voor de tweede taverne heb ik gekozen voor een rieten mand met een cilinder van takkenhout als tegenpool. Een takkenhouten vogel geeft het geheel een beetje vorm terwijl herfstbladeren het geheel afwerken.
De gebruikte planten bestaan uit zijde.
Voor de decoratie van beide zaken worden telkens ongeveer 12 composities voorzien.
Als er morgen nog tijd over blijft, na de decoratie, zal ik trachten van enkele foto’s te nemen zodat jullie het afgewerkte resultaat kunnen zien.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s