Herfst in de etalage

Velen zullen het niet graag horen maar de herfst is in het land. Neen hoor, de zomer is nog niet voorbij, maar voor ons, etaleurs, is de herfst begonnen.
Zomerse decoraties worden opgeborgen en mogen pas het volgende jaar het magazijn verlaten.

Aangezien de nieuwe collecties, vooral in de confectie de commerciele seizoenen bepalen, kunnen wij niet anders dan volgen.

Persoonlijk vind ik dat geen probleem omdat ik de herfst altijd een fijn seizoen heb gevonden. Warme kleuren en vooral een seizoen waarbij iedereen tracht om het ook binnenshuis gezellig te maken. Er worden in de herfst heel wat kaarsje verkocht vermoed ik 😉

De herfst, warme kleuren en een gezellige uitstraling. Doorgaans is er ook een ruim aanbod van hulpmiddelen te vinden om de etalage mee aan te kleden. Etaleren is in dit seizoen, nog meer dan anders, het scheppen van een gezellige sfeer in de etalage.

In de etalagewinkels kan je materiaal vinden om je etalage mee aan te kleden, maar vergeet ook niet dat je in de natuur, bijvoorbeeld in de bossen, ook wel wat materiaal kan vinden en vooral inspiratie op doen. Echte takken, al dan niet met gedroogde bladeren, dennenappels zijn dankbare items. Let er wel op als je “echt” materiaal gebruikt dat je etalage niet vol met vliegjes of andere diertjes gaat zitten. De houdbaarheid van dit materiaal is ook beperkt, dus hou daar zeker rekening mee.

De herfst heeft ook zijn thema’s, zo is er Halloween, en het jachtseizoen dat vooral mooie en dankbare periodes zijn om te decoreren.
Pompoenen zijn echte klassiekers en je kan ze in houten kratten presenteren, of bijvoorbeeld in een kruiwagen, al dan niet zelf gemaakt. Laat ook deze pompoenen niet te lang in de etalage liggen want na een tijdje hebben ze de neiging om onderaan te verrotten en dan krijg je vliegjes, geurhinder enz.

Takken, bladeren, hertjes, rietwerk en terracotta zijn alvast handige hulpmiddelen om te gebruiken. Maar er zijn nog veel meer moelijkheden …
Je zou je etalage kunnen aankleden met sfeervolle meubeltjes, kijk hiervoor misschien even op deze site  http://www.goedinstijl.nl/ deze site restyled oude meubels en maakt er hedendaagse juweeltjes van, ideaal voor gebruik in de etalage. De neutrale kleuren van sommige meubels maken ook het gebruik hiervan in andere seizoenen mogelijk.

Ikzelf heb een hele voorraad van diverse houten aardappelkisten, en oude houten bierbakken, ook een handig iets om als decoratie materiaal te gebruiken.

Het gebruik van decoratiemateriaal hangt grotendeels van de winkel af waar de etalage gemaakt moet worden. De meeste winkels hebben een eigen huisstijl en dat helpt je meteen een heel eind op weg als je aan een etalage begint te werken.
Hoe creatief dat je bent hangt volledig van jezelf af.
Als etaleur gebeurt het natuurlijk ook wel dat de creativiteit het een beetje laat afweten maar dan heb ik nog altijd mijn vakmanschap om op terug te vallen en op die manier zal ik er toch nog steeds in slagen om een mooie etalage af te leveren.

Ik wens jullie veel succes met de herfst decoraties in jullie etalage en/of winkel.

Meer info:
http://www.mg-etalages.be/
Volg mij op Facebook
http://www.facebook.com/pages/mg-etalagesbe/152295684804833

 

 

Advertenties

Een reactie op “Herfst in de etalage

  1. Heidi Schoefs augustus 25, 2011 / 5:50 am

    Nice Michael! Hoewel ik nog volop geniet vd zomer, proef ik de herfstsfeer al…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s