Over het beroep van etaleur/ deel 4

Vervolg van de vorige delen …

Dus na een hele tijd werken uitgevoerd te hebben voor een groothandel in voeding keerde ik op eigen initiatief terug naar de basis van mijn werk. Het was een drukke periode dat ik achter mij liet, maar ook een goede leerschool. Het systeem bracht vooral het samenwerken met mensen in bedrijven samen die vooral niet gericht waren op het samenwerken met een zelfstandige. Sommige werknemers in dat bedrijf konden niet goed het verschil maken tussen een zelfstandige en een werknemer vandaar dat ik die opdrachten besloot achter mij te laten, want ik was toen en nu wél zelfstandige.

Terwijl in mijn beginperiode vooral boetieks de basis van mijn werk uitmaakten, en alles wat met kleding te maken had, veranderde de aandacht met de jaren naar de sector van de optiekers. Brillenwinkels zijn leuke opdrachten en als de etalage een beetje ruimte geeft om zelf creatief uit de hoek te komen is dat goed meegenomen. In optiekzaken kan je de leukste decoratie middelen gebruiken, van klein tot groot van kleurvol tot heel sober. Aangezien brillen niet groot zijn bepalen zijn niet meteen het kleurenpalet voor de decoratieve composities. Soms moet er wel rekening gehouden worden met grote posters die ook in de etalage moeten en dan spelen de bijpassende kleuren wel een rol.

Nog zo’n dankbaar item zijn schoenwinkels. Ook niet zo groot, maar doorgaans wel het probleem dat de meeste handelaars wel heel veel schoenen in hun etalage willen plaatsen, met als gevolg het probleem van het bos en de bomen …
Maar met de juiste aankleding kan zo’n schoenen etalage een echte aantrekkingspool zijn.
Bij het plaatsen van de schoenen zijn er uiteraard een paar regels dat je best in het oog houdt.
Schoenen presenteer je altijd met de buitenkant van de schoen naar de klant toe. Dus ofwel plaats je ze in vooraanzicht ofwel op die wijze dat de potentiele klant op de buitenkant van de schoen kijkt. Handelaars die zelf hun etalage verzorgen in deze sector maken nog dikwijls deze fout tegen de regels van de kunst.
Ik geef mijn klanten steeds deze informatie mee als ik bij hun de etalage kom verzorgen zodat ze, als ze een paar schoenen uit de etalage moeten halen en ze daarna willen terugplaatsen, wel weten waar ze op moeten letten zodat de opstelling er steeds goed blijft uit zien …

Meer info op mijn website:
http://www.mg-etalages.be/

of via mijn Facebookpagina
http://www.facebook.com/pages/mg-etalagesbe/152295684804833

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s