Over het beroep van etaleur/ deel 3

Als je deel 2 van deze blog gelezen hebt kan je hier wel naadloos volgen, dus eerst misschien terug scrollen naar de voorbije berichten van deze blog.

Na een tijdje prospecteren kwam er dus toch beweging in de zaak, etaleren bleek dus toch nog een beroep te zijn waar vraag naar was. Ik kreeg klanten in verschillende sectoren, en zo decoreerde ik naast kleding, ook een speelgoedwinkel, baby-uitzet, optiekers, reisbureau’s, sportwinkels, geschenkartikelen, wijn, pralines en chocolade, hifi en tv, huishoudtoestellen, moto’s, schoenen, schoonheidssalon, kappers, standen op jaarbeurzen  enz. Zowat alle artikelen en winkels heb ik mogen decoreren. Deze klantenkring krijg je niet allemaal op één dag bij mekaar, maar verloopt over jaren en dikwijls met de hulp van bestaande klanten.

Op een dag kreeg ik een vraag van een slager die iemand zocht om zijn 2 muren boven zijn koelkasten aan te kleden. Ik maakte grote composities op panelen en ging deze bij de slager ophangen. Dit gebeurde op seizoen basis, en dat was, zelfs zonder dat ik het wist, het begin van een nieuwe dienst, namelijk het decoreren van winkels.

Waar het in de gewone etalage decoratie gaat om het presenteren van de goederen, gaat het in winkel decoratie vooral om het scheppen van sfeer in de winkel. Deze winkels worden aangekleed met composities die doorgaans aan het plafond opgehangen worden. Door de opstelling van deze composities goed uit te kiezen krijgt de volledige winkel een sfeervolle uitstraling aangepast aan het seizoen.
Na mijn werk bij de eerste slager volgde de vraag van een Keurslager, en van daaruit volgden nog meer Keurslagers. Een nieuwe dienst was geboren, zelfs zonder dat ik dat zelf bewust gekozen had.

En zo kom je van het één in het andere …
Op een dag kreeg ik de vraag van een groothandel in voeding om hun winkelketen te gaan decoreren. Het hele land ben ik zo doorgereisd om winkels die net vernieuwd waren, of net een face-lift hadden ondergaan, mee klaar te stomen voor de heropening. Dit werd een hele hectische periode met veel werk en grote opdrachten. In feite had dit nog weinig met mijn oorspronkelijk werk te maken. Hier werden vooral teksten een aanbiedingen geplaatst en soms ook wat versieringen rond de wijn, fruit en slagers afdeling. Deze opdracht ben ik blijven uitvoeren tot de taak te groot werd voor één persoon alleen, er werd een ploeg ingeschakeld en ik verliet het veld 😉

Al bij al waren dat, achteraf bekeken, de meest drukke jaren van mijn carriere.
Een hele goede leerschool geweest, maar uiteindelijk ben ik toch teruggekeerd naar het etaleren en decoreren van winkels.

Vervolg in mijn volgende blog, of meer info via
http://www.mg-etalages.be

Volg mij op Facebook via
http://www.facebook.com/pages/mg-etalagesbe/152295684804833

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s