Omgaan met etalagepoppen

Omgaan met etalagepoppen 😉
Natuurlijk is het niet zo letterlijk bedoeld, maar gaat het hier om de handelingen waar je best op let bij het opstellen en/of  aankleden van zo’n poppen.

Met zo’n 30 jaar ervaring in de sector, en zo’n 4 jaar specifiek in de verhuur van etalagepoppen denk ik wel dat ik hier  enkele tips kan geven die jullie misschien van pas gaan komen.
Uiteindelijk zijn etalagepoppen, nog steeds zeer breekbaar en lopen ze snel beschadigingen op, wat trouwens ook de reden  is waarom ik na enkele verhuurperiodes meteen de etalagepoppen in de verkoop plaats als jonge 2de hands. Op die manier  kunnen klanten nog koopjes doen en zo-goed-als-nieuwe poppen kopen aan een lagere prijs.

Maar eerst terug naar het thema van deze blog.
Aangezien de meeste etalagepoppen tegenwoordig bijna vaste vormen zijn is het in eerste instantie belangrijk om een  model van pop te kiezen dat de kleding dat je wil presenteren goed tot zijn recht laat komen. Je kan wel wat met de armen naar boven en naar beneden zwaaien, maar daarmee is de grootste beweging ook gemaakt. Dus zijn er belangrijker zaken om op te letten.

Al naargelang het type kleding dat u op de poppen wenst te plaatsen moet u op volgende zaken letten:
-Zorg dat er voldoende ruimte zit tussen de armen en schouder indien u de pop meerdere lagen kleding wenst aan te trekken. Vooral in de winterperiode kan de dikke jas wel eens voor problemen zorgen indien er op deze plaats te weinig ruimte is. De mantel gewoon over één of beide schouders hangen is dan een optie, of je kan er op een andere creatieve manier mee omgaan.
-Let natuurlijk ook op de maat van de pop. De meeste poppen hebben confectiematen, en doorgaans zijn die niet zo groot voor de dames, maar voor de heren dan net wél. Hou daar dus rekening mee.
Wil je graag oude legeruniformen presenteren, hou er dan rekening mee dat de mensen vroeger kleiner waren en dat originele kledij doorgaans niet gaat passen. Gebruik je replica kan het doorgaans wel. Je kan natuurlijk altijd de kleding meebrengen naar mijn showroom en dan kunnen we ze meteen aanpassen om te zien of het lukt.

-Damespoppen worden best voorzien van een pruik. Daar zijn uiteraard ook verschillende modellen van beschikbaar maar neem vooral de tijd om te kiezen want de meeste poppen veranderen ook van uitstraling bij het gebruik van verschillende types pruiken.

Stel je etalagepop op op een veilige onbereikbare plaats. Hou hier ook rekening mee als je de pop op één of andere beurs wil gaan gebruiken.
Poppen geraken snel beschadigd door voorbij wandelende mensen die achter een arm of been blijven hangen en op die manier de pop laten vallen of een arm of been afbreken. Het is ook zeer moeilijk om deze beschadigingen te herstellen. Met wat glasvezel lukt het soms wel, maar het blijft dan toch steeds een gevoelige plek bij de pop. Dus beter voorkomen dan genezen.

Heb je nog vragen bij het gebruik van een etalagepop kan je de vraag gerust hier posten, ik wil ze graag beantwoorden.
Meer info lees je op mijn site:
http://www.etalagepoppen.be

Of je kan mij op Facebook volgen via:
http://www.facebook.com/pages/Etalagepoppenbe/53891259232

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s