Het werk van een etaleur in de kerstperiode 1

Vandaag eigenlijk best een drukke dag gehad.
Deze voormiddag had ik een kapsalon op de planning staan. Niet zo een gewone etalage om te decoreren, maar een heel kapsalon dat dan nog in een rijhuis gelegen is op de eerste verdieping. Ondertussen ken ik deze zaak toch al enkele jaren dus ben ben ik niet meer verbaasd over de ligging van deze zaak. Het voelt altijd wel raar aan als je, bij de mensen zo precies in huis aan het werken bent, maar dat idee went al snel.

Eén compositie vind steevast zijn plaats op de middenconsole van de zaak terwijl de bijkomende composities verdeeld werden tussen het bovenste van een kast en de hoek van de schouw. Allemaal kwestie van de verdeling over heel de zaak gelijkmatig te verdelen.

De basisstukken waren een rieten mand, een takken houten cirkel, een papier maché beetje met gouden wintertoets, sparren, en gouden ornamenten. Rode en groene sisalsterren kwamen het geheel wat extra accenten geven, terwijl de lichtjes de hele compositie naar voren bracht.

Na deze opdracht was er een nieuwe decoratie bij een beenhouwer dat op mijn diensten wachtte …
Verslag daarvan in een volgende blog  …

Maar daarvoor nog even geduld want het zijn drukke dagen …

Advertenties

2 reacties op ‘Het werk van een etaleur in de kerstperiode 1

  1. nancy december 14, 2010 / 10:54 am

    Hi. Ik weet hoe jij je voelt. Gelukkig ben ik nu klaar met de klanten op 2 na.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s