Kerstdecoraties in opbouw

De tijd gaat snel, ik had nog het gevoel dat het ver weg was, maar kerstmis komt snel en met heel grote passen op ons af.
En dat wil dan ook zeggen dat ik gedurende deze periode van het ene decoratiewerk naar het andere kan hollen. De periode is kort, de meeste winkeliers willen pas na Sinterklaas aan de kerstperiode beginnen maar willen ook dat hun decoratie voor 15 december in orde is. Hollen dus.

Door jarenlange ervaring is de opbouw van de composities al lang geen probleem meer, maar hetgeen waar de meeste tijd en energie in kruipt is het samenstellen van deze composities het uitzoeken van de verschillende decoratiestukken die uiteindelijk deel gaan uitmaken van de composities.

Aangezien ik verschillende klanten heb waar ik al jarenlang de decoratie voor verzorg is het ook de bedoeling van deze mensen steeds een ietswat andere decoratie te geven. Het mag niet de bedoeling zijn om elk jaar met dezelfde kerststukken aan de deur te staan, laat staan de winkel te decoreren.
Dus loop ik in mijn atelier, met de steekkaarten van de klanten rond, zodat ik op deze kaarten kan zien welke stukken ik in het verleden gebruikte, wat enerzijds het werk eenvoudiger zou moeten maken, maar dat eigenlijk de keuze meer beperkt waardoor het uitkiezen van de stukken nog veel moeilijker verloopt.
Ik breng dus heel wat tijd in mijn atelier door vooraleer ik naar de klant kan vertrekken.

Als ik bij de klant toe kom is voor mij het grootste gedeelte van het werk reeds achter de rug. Het materiaal is uitgezocht en in mijn hoofd weet ik reeds hoe de decoratie eruit gaat zien. Het is nu enkel nog een kwestie van de composities op een ordentelijke, en doordachte manier op te hangen en een plaats te geven in de winkel en etalage.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s