Kerst in de etalage en winkel

Het voelt altijd een beetje raar aan,  we zijn pas half november en toch moeten we al volop aan de eindejaarsdagen beginnen denken.
De etalage en winkel zijn nu eenmaal altijd een beetje voor op hun tijd en daarom is het nu ook heel belangrijk ervoor te zorgen dat de etalage tijdig de nodige sfeervolle uitstraling kan krijgen. Want als er iets is dat de eindejaarsfeesten ons brengen is het vooral sfeer. Een sfeer dat ons ook in de juiste stemming moet brengen tijdens deze hoogdagen van het jaar.

Ik moet ook toegeven dat ik er elk jaar weer de grootste moeite bij heb om in november al in de kerstsfeer te komen, maar in sommige winkels is het noodzakelijk dat de kerstsfeer goed op tijd aangegeven wordt. Onder andere juweliers hebben een lange aanloopperiode nodig om al hun waren te kunnen uitstallen en te verkopen. Dus zijn deze winkels doorgaans de eersten op het etalage lijstje.

In tegenstelling tot andere perioden van het jaar is er meer dan genoeg decoratie materiaal beschikbaar om kerst versieringen mee te maken. Bijna alle grote tuincentra hebben een prachtig aanbod aan items en ook plaatselijke bloemisten  hebben tegenwoordig kerst decoratiemateriaal in voorraad. Zelfs grootwarenhuizen doen extra moeite om een mooi aanbod aan hun klanten aan te bieden.
Belangrijk is hier wel dat je bij het kiezen van dit decoratie materiaal toch rekening houdt met de kleurencombinatie. Probeer deze kleuren ook aan te passen aan de collectie van artikelen dat je wenst aan te prijzen. Dit is niet altijd mogelijk, maar probeer het toch zo goed mogelijk op mekaar af te stemmen. Mooie combinaties trekken meer de aandacht van de klanten als ze je etalage voorbij lopen.

De klassieke warme kleuren voor de kerstperiode zijn, rood, groen, goud.
Tegenwoordig kan je deze kleuren ook combineren met aardetinten , roestkleur en kopertinten.
Er zijn nog tal van andere combinaties mogelijk die je decoratie een warm gevoel meegeven.

Ziver, wit en blauw zijn dan weeral eerder de wintertinten. Deze worden meestal gebruikt om decoraties te maken die eerder de nadruk leggen op het seizoen, je kan deze decoraties ook iets langer laten staan/hangen dan de klassieke kerst items. Typische kerst decoraties worden meestal meteen na nieuwjaar weggehaald.
In de soldengevoelige winkels is dat een evidente zaak, terwijl andere winkels er best aan doen om deze decoraties toch binnen de week, maximum 14 dagen na nieuwjaar te verwijderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s