Hoe begin je aan een winkeldecoratie?

Herfstdecoratie

En we zijn weeral aan het werken geweest. Deze week nog enkele mooie zaken met wat seizoendecoraties in de juiste sfeer mogen brengen.
Kijk maar om je heen, de herfst is in het land, bruine bladeren, eekhoorns en herten steken de snuit op, kastanjes vallen samen met de bladeren, met andere woorden, het gezelligste seizoen van het jaar is weeral bezig.

Herfstdecoratie in de winkel

Deze warme kleuren maken steeds mooie decoraties en deze stralen natuurlijk ook sfeer uit dat je in de natuur kan terugvinden.

Raamdecoratie

Het is natuurlijk aangewezen van de decoratie in de winkel zo homogeen mogelijk te maken. Met andere woorden, eenmaal een compositie gemaakt gaan we ook deze zelfde items in de ganse winkel verder gebruiken. Al naargelang de beschikbare ruimte kan de compositie soms groter of kleiner gemaakt worden, maar door gebruik van dezelfde materialen blijft de decoratie een samenhangend geheel vormen, wat uiteraard belangrijk is.

Volledige decoratie in de winkel

Als je de volledige winkel wil gaan aankleden is de opstelling belangrijk. Een kant en klare opstelling voorstellen is niet meteen mogelijk, maar het is toch wel belangrijk dat, indien de indeling van de winkel het toelaat, de decoratiestukken niet steeds op dezelfde plaats komen te hangen. Spijtig genoeg laten niet alle winkels deze opstelling toe. Plantenbakken, spiegels, flatscreens, en dergelijke beperken soms de mogelijkheid om te decoreren. Je kan ook geen decoratie aan het plafond gaan hangen vlak voor een opengaande deur of vlak aan de ingang waar de wind soms vrij spel heeft op alles wat een beetje te los hangt.

Ik kan niet meteen zeggen waar je de composities moet plaatsen, eigenlijk doe ik dat grotendeels op het gevoel. Maar wat steeds een handig hulpmiddel is, bij het zoeken naar plaatsen om composities te plaatsen, is gewoon even aan de ingang van de winkel gaan staan en van daaruit naar binnen kijken. Doorgaans zie je dan meteen de vrije plekken om te decoreren.

De meeste decoraties worden trouwens aan het plafond bevestigd. Deze hinderen niemand en staan ook nooit in de weg als de winkel gekuist moet worden, wat in de meeste winkels toch heel veel gebeurd.

Wil je er zelf niet aan beginnen, maar zie je zo’n decoratie in jouw winkel wel zitten, dan kan je mij contacteren via
http://www.mg-etalages.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s