Optiek zaak decoreren

Gisteren met de “late” gestaan 😉

Het is niet altijd mogelijk om een etalage te decoreren terwijl de winkel open is, dus gebeurt het meermaals dat ik ook ’s avonds de baan op moet. Als je natuurlijk geen klanten hebt zal je ook dat probleem niet kennen, maar in mijn geval is het dus niet zo en moest ik gisterenavond gaan werken.
Een optiek zaak, hier in Mechelen, dus de verplaatsing viel alvast mee.

Een “brillenwinkel” wordt doorgaans nogal sober aangekleed. Een mooie etalage hoeft niet al te veel decoratie zodat de nadruk op de brillen zelf ligt.
En in deze zaak is het niet anders. De opstelling van de brillen vraagt wel een beetje ervaring, maar eenmaal je deze techniek onder de knie hebt en weet waarop je moet letten, zal de etalage er steeds netjes uit blijven zien. Het is dan ook belangrijk dat de klant zelf ook weet waar hij/zij op moet letten als ze een montuur uit de etalage halen om aan de klant te tonen, als de winkelier nadien niet weet hoe de brillen juist terug te leggen zal de etalage er snel slordig uit zien. Ik tracht dan ook steeds aan mijn klanten enkele tips mee te geven zodat dit niet, of toch zo weinig mogelijk zou gebeuren.

Wil je graag zelf je etalage etaleren, let dan vooral op de opstelling van de brillen, plaats merken bij mekaar, indien mogelijk plaats ook dezelfde types bij mekaar, en volg de gekozen lijnen in je etalage, laat eveneens de nodige ruimte tussen de diverse groepen. Als je hiermee rekening houdt zal je al een heel eind in de goede richting bezig zijn.

Het zal jullie misschien ook opgevallen zijn dat de herfst decoratie bovenaan in de etalage redelijk sober gehoudenis, op deze foto’s valt dat zelfs nog harder op, maar in dit geval is dit bewust zo gehouden omdat alle verlichting vanaf het plafond komt en dat teveel decoratie voor een schaduw in de etalage zou gaan zorgen, waarmee de brillen dan weer in het donker liggen, war zeker niet de bedoeling mag zijn.

Meer informatie over etalagedecoraties via http://www.mg-etalages.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s