De eenvoudige schuifknoop

Vooraleer je aan het etaleren kan beginnen is het belangrijk dat je weet hoe je een knoop moet leggen in je nylondraad. Deze techniek gaat er trouwens voor zorgen dat het werken in de etalage vlotter gaat verlopen dan wanneer je zomaar gaat proberen om artikelen met een gewoon knoopje te bevestigen. Het handige van deze knoop is dat het als een stropje werkt. Je maakt je lus trekt het over je naald en door het kopje van de naald blijft de knoop aangespannen zitten door het gewicht van het artikel dat aan de draad ophangt. Het is dus ook heel eenvoudig om het knoopje terug los te maken doordat het een zelf trekkend lusje is.

Hierboven zie je een tekening hoe je de knoop moet maken, en hieronder plaats ik nog enkele afbeeldingen om het geheel wat duidelijker te maken … dat is tenslotte de bedoeling 😉

Neem je nylondraad in een lusje tussen je wijsvinger en duim en hou dit vast.

Maak  met je andere hand een lusje rond het bestaande lusje en steek het uiteinde van je draad ook door die lus en trek deze lus dicht tot een knoopje.

Je hebt nu een grote lus met een knoopje.

Trek de grote lus dicht terwijl je je etalagespeld erdoor steekt.  Het knoopje zal zich dichttrekken en zich vastzetten op het kopje van de etalagespeld.

Nu je de speld vastgemaakt hebt kan je aan deze nylondraad uw artikelen bevestigen, hou wel rekening met de draagkracht van uw nylondraad.
Zorg er voor dat uw speld voldoende vast in de muur/plafond/wand/of vloer bevestigd is, want door de trekkracht op de draad zou uw naald wel eens als een katapult kunnen loskomen.

Deze lus is één van de basistechnieken bij het etaleren, zorg dat je deze vlot onder de knie krijgt, zo moeilijk is het niet, en je zal zien dat het je werk in de etalage veel gemakkelijker zal maken.

Meer info: http://www.mg-etalages.be

 

Advertenties

2 reacties op ‘De eenvoudige schuifknoop

 1. E september 21, 2016 / 5:24 pm

  Hallo Micael!

  Goede tip en duidelijk omschreven!
  Ik vroeg mij af of deze ook geschikt was voor de volgende situatie:

  Ik wil van de week twee planken met illustraties/foto’s ophangen in een etalage met een gewicht van 1.7kg en 3,3 kg (of iets meer) met en bovenin elke plank 2 schroef-oogjes/haakjes.
  Is deze knoop daar geschikt voor (voor bevestiging aan de oogjes/haakjes van de plank en/of voor de bevestiging bovenaan plafond?)
  Of is daar eerder een stevigere knoop voor nodig?

  Of kun je me misschien een knoop aanraden die misschien eenvoudig de draden even lang te maken zodat de planken recht hangen? (nu zat ik te denken om daar misschien draadspanners voor te gebruiken http://static.webshopapp.com/shops/010826/files/002687820/draadspanner-haak-en-oog-m10-makkelijk-staalkabel.jpg)

  Groetjes 🙂

  Like

  • michaelblogt september 22, 2016 / 9:45 am

   Beste,
   deze knoopjes hebben de eigenschap van een galgje en spannen zichzelf op. Deze zouden moeten volstaan voor het ophangen van een gewicht van 3 kg indien u de juiste dikte van draad gebruikt. Er bestaan verschillende diktes in nylondraad en elk van deze diktes hebben een bepaalde weerstand. Je kan kiezen voor een draad met een weerstand van 6 kg of zelfs ééntje met een weerstand van 11 kg. Als de knoop goed gemaakt is zal hij zichzelf dichttrekken rond het haakje waar je deze draad aan gaat bevestigen.
   Veel succes

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s