Etaleren, hoe doe je dat …. deel 2

In het eerste deel van deze reeks heb ik geprobeerd om een algemeen overzicht samen te stellen over de dingen waar je bij het etaleren op moet letten. In de volgende artikels ga ik meer, stap voor stap, in detail treden. Foto’s met voorbeelden voor de basiskennis bij het etaleren worden voorbereid zodat deze hele reeks uiteindelijk zal kunnen dienen als een handboek bij het etaleren.

Voor je aan het etaleren kan beginnen moet je er voor zorgen dat je het juiste gereedschap in handbereik hebt. Een handig koffertje met nylon draad, etalage spelden, knip en nijptang, schaar en nietapparaat horen tot de basisuitrusting van de etaleur.

Nylondraad:
Dit is niet hetzelfde als visdraad. Nylondraad is niet gekleurd en bestaat in verschillende gewichten.  10 kg en 13 kg draadkracht zijn tegenwoordig aangewezen als je kleding wenst te presenteren. Deze draad kan je in etalagewinkels vinden en zitten doorgaans op handige rollen die je om je arm kan dragen. Dit maakt het werken eenvoudiger omdat je zo je handen vrij kan houden en niet steeds terug naar je koffer moet grijpen telkens je draad nodig hebt.

Etalage spelden:
Niet te verwarren met gewone spelden. Etalage spelden zijn eigenlijk fijne stalen nagels en in tegenstelling tot gewone spelden zijn ze plooibaar en onbreekbaar. Een heel stuk veiliger om mee te werken, het is niet aangeraden om op een gewone speld met een hamer een tik te geven daar deze zou kunnen breken en, als je pech hebt in je oog zou kunnen belanden … dus, niet doen.

Knip en nijptang:
Deze dienen om de draad over te snijden en op sommige plaatsen lussen in je spelden te trekken. Sommige etaleurs gebruiken uitsluitend een schaar maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan een knip en nijptang.

Hamer:
Een kleine degelijke hamer heb je nodig om je spelden in het plafond of wand te kloppen. Een paar tikken volstaat, deze spelden hechten zich snel vast en hoeven niet helemaal in de wand geklopt te worden. Er bestaan speciale hamers voor etaleurs, ook verkrijgbaar in de etalagewinkel, waarbij de kop voorzien is van een magneet, maar ik gebruik al meer dan 30 jaar mijn zelfde hamertje, zonder magneet, dus dat gaat ook wel.

Sloefen:
Je gaat niet in de etalage met je schoenen aan je voeten. Het is niet handig als je soms gehurkt moet zitten werken en laat ook sporen achter op de vloerbekleding van de etalage. Voorzie dus, speciaal voor de etalage een paar handige sloefen, of gebruik een overtrek dat je over je schoenen doet. Deze zijn eveneens beschikbaar in de meeste etalagewinkels. Met deze overtrek blijft uiteraard de moeilijkheid van het bewegen bestaan. Schoenen geven nu eenmaal niet goed mee …

Nietapparaat:
Altijd handig om dingen te bevestigen, stoffen of folie te overtrekken, maar gebruik  dit toestel niet in de etalage, en zeker niet om artikelen mee op te hangen of te bevestigen. Hiervoor gebruiken we onze  spelden.

Meer info: http://www.mg-etalages.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s