Etaleren, hoe doe je dat …. deel 1

Misschien een heel eenvoudige vraag, etaleren hoe doe je dat, maar in één enkel artikel op deze blog ga ik dat toch niet meteen uitgelegd krijgen, al kan ik mijn best doen om jullie op weg te helpen.

Er zijn tenslotte een hee lwat factoren waar je bij het etaleren op moet letten:

-De kijkrichting van de voorbijgaande klant.
Met andere woorden, probeer uit te kijken uit welke richting de meeste klanten de etalage voorbij wandelen. Niet altijd eenvoudig , maar eenmaal je dat weet kan het wel een meerwaarde betekenen bij de opstelling van de artikelen in de etalage.

-De kleurencombinatie.
De mooiste etalages, en dus doorgaans ook diegenen die het meest de aandacht trekken, zijn etalages waar er zeer bewust omgegaan wordt met de kleurencombinatie. Eén mooi geheel spreekt meer aan dan verschillende groepjes in kleuren die onderling niet echt met mekaar kunnen combineren.
Ik wil hier wel meteen aan toevoegen dat niet elk artikel hiervoor geschikt is. In kleding kan doorgaans wel op deze kleuren gelet worden, terwijl in de hifi-winkel deze combinatie soms minder evident is.
Wit goed, kleine keukentoestellen kunnen nochtans ook dikwijls per kleur en per merk gecombineerd worden. Als je hiermee rekening houdt bij het presenteren van de artikelen zal je toch zien dat het resultaat mooier oogt.

-De opstelling van de artikelen.
Alle etaleurs hebben bij hun opleiding specifieke handelingen geleerd die uiteindelijk moeten resulteren in een mooie, overzichtelijke opstelling van de etalage artikelen.
Artikelen worden doorgaans in groepen gepresenteerd, zodat je uiteindelijk in de etalage een zicht krijgt op verschillende groepjes die door hun opstelling toch visueel aan mekaar verbonden zijn. De opstelling moet er voor zorgen dat de aandacht van de potentiele klant van ene groep naar de andere groep naadloos wordt overgedragen.
Terwijl de aandacht van de klant naar de etalage toe getrokken wordt, door de algehele opstelling van de artikelen zorgen de groepsopbouw ervoor dat de aandacht, van de klant, verder doorgetrokken wordt naar de volgende opstelling.

-Blikvangers
Terwijl het vroeger belangrijk was om met blikvangers de aandacht van de voorbij wandelende klant te krijgen, is deze trend de laatste jaren eerder veranderd in het creeren van een bepaalde sfeer in de etalage.
Hierdoor krijg je meer thema etalages en behoren de echte blikvangers een beetje tot het verleden. De aandacht komt terug aan de producten toe, zoals het hoort te zijn.

Advertenties

Een reactie op “Etaleren, hoe doe je dat …. deel 1

  1. Jan Joop van de veld maart 2, 2016 / 9:07 am

    Facking handig

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s