Etalagepop wit spuiten

Tegenwoordig moet je als handelaar wat over hebben voor je klanten.
Toen ik deze week enkele klanten over de vloer kreeg die dringend witte etalagepoppen  nodig hadden voor een beurs waar ze 2 dagen later op moesten staan had ik meteen een dilemma … Ik had namelijk op dat gegeven ogenblik geen witte poppen in voorraad. De klant vroeg mij of het soms mogelijk was om gewone poppen dan voor hun speciaal wit te spuiten …. natuurlijk kon dat, maar het ging wel een hele opdracht zijn.

Een gewone natuurkleur etalagepop kan wit gespoten worden. Bij gelakte poppen kan je dat meteen vergeten, deze zouden eerst afgeschuurd moeten worden zodat ze mat zijn voor je er met een spuitbus een nieuwe laag op kan zetten. Soms heb je zelfs nog eerst een grondlaag nodig.

Nadat ik een grote plastiek folie tegen de muren en de grond had aangebracht kon ik de poppen, in kwestie, opstellen en stuk voor stuk vernevelen. Te veel verf ineens zorgt meteen voor druppelvorming, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het is daarom ook aangeraden om niet meteen in het gezicht te beginnen spuiten. Om de handeling van de spuitbus een beetje onder de knie te krijgen begin je best eerst op de rug of buik van de pop. Eenmaal je de juiste dosis onder handen hebt vernevel je van tijd tot tijd ook het hoofd. het eindresultaat moeten mooie witte egaal gelakte poppen zijn.

Het eindresutaat mag gezien worden, maar als een klant in de toekomst nog witte gelakte poppen wenst, en ik heb de tijd om deze bij de fabrikant te bestellen, zal ik dat ook doen, want de professionele afwerking is toch nog steeds even anders … maar de klant was voortgeholpen en dat was toch ook belangrijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s