Waarom etaleren belangrijk is?

Een commerciele winkel tracht steeds via de etalage aan de buitenwereld te laten zien wat ze verkopen. Uw etalage is dus zoiets als uw visitekaartje.
Nu kan je de etalage op verschillende manieren aankleden.

Je kan kiezen voor een etalage die de uitstraling en stijl van je winkel weergeeft. Meestal staan in deze etalage weinig producten uitgestald maar ligt de nadruk op het imago van de winkel. Het spreekt vanzelf dat niet elke winkel hiervoor geschikt is. Ook de ligging van het pand bepaald of deze manier van presenteren voor u van toepassing is.

De andere optie, doorgaans ook niet de beste, is het volproppen van de etalage om zoveel mogelijk aan de voorbijganger te laten zien. Hiervan kan gewoon geschreven worden dat deze houding verkeerd is, een etalage is geen opstapelruimte en door het bos zien de, potentiele, klanten de bomen niet meer. Teveel is dus ook niet goed.

Zoals met zoveel dingen in het leven is juist doseren de boodschap. En daar verschijnt ineens de etaleur op het toneel. De etalage moet opgemaakt worden in groepjes, groepjes die bij mekaar horen. De opstelling moet ervoor zorgen dat alle artikelen zichtbaar staan en toch de aandacht laten doorvloeien naar een volgend artikel in dezelfde etalage. Kijkrichting is daarbij een belangrijke factor. In de etalage moet rekening gehouden worden met kleurencombinaties, als alles mooi in harmonie is zal de etalage ook mooier ogen en meer volk aantrekken.  Vanzelfsprekend kan je ook rekening houden met het groeperen van verschillende artikelen van hetzelfde merk, damesschoenen bij mekaar en herenschoenen bij mekaar. Schoenen presenteer je trouwens steeds met de buitenkant naar de klant toe.

Regelmatig etaleren is trouwens ook heel belangrijk. Als de klanten zien dat de etalage aangepast is zullen ze terug komen kijken of er soms nieuwe items tussenzitten … meteen een nieuwe stimulans om tot verkoop over te kunnen gaan.
Alnaargelang het type zaak dient u de etalage te vernieuwen.

Boetieks doen er best aan om hun etalage om de 14 dagen tot maximum 3 weken te veranderen. Seizoenen zijn kort en aangezien de etalage volproppen niet de bedoeling kan zijn is het regelmatig vernieuwen van de etalage de beste optie.

Optiekers kunnen de etalage 1 maand laten staan. Hier is het wél belangrijk er op toe te kijken dat de brilglazen niet onder het stof gaan zitten. Als er brillen uit de etalage gehaald worden is het zeer belangrijk om ze nadien op de juiste manier terug in de etalage te leggen. Een verkeerd liggende bril kan de hele opbouw van de etalage ongedaan maken. Dus let op de details. Als u niet weet waar u op moet letten vraag het dan aan uw etaleur.

Schoenwinkels kunnen hun etalage ongeveer 1 maand laten staan, maar ook hier geldt de regel … zorg dat de etalage er fris blijft uitzien, stof is uit den boze. Hou ook rekening met het afschijnen van de schoenen, indien uw zaak geen film op het raam staan heeft verander dan bij elke etalagebeurt de schoenen van links naar rechts. Als je schoenen uit de etalage haalt zorg dan ook weeral dat je ze op de juiste manier terug plaatst.

Uw etalage is uw belangrijkste aantrekkingsmiddel naar de klant toe. Het is dan ook belangrijk om daar de nodige aandacht aan te besteden. Veel handelaars proberen op hun etalage  te besparen en “decoreren” hun etalage dan ook zelf … een slechte keuze natuurlijk want zoals bij zoveel dingen in het leven is etaleren ook een vak, en wat je zelf doet doe je meestal niet beter, als je niet weet waar je op moet letten, dus haal een vakman in huis.

Even bellen en je weet véél meer:
Michael Grieve
0475-294608
http://www.mg-etalages.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s