Over nylondraad in de etalage

Voor veel mensen is etalagedraad (nylondraad) gelijk aan visdraad … maar dat is niet zo.
Er bestaat één groot fundamenteel verschil tussen de twee soorten draad en dat is doorgaans de kleur. Visdraad heeft meestal een groene kleur daar waar etalagedraad kleurloos is.
De sterkte van de draad hangt af van het materiaal dat je wil ophangen. Doorgaans is een draad met een belastbaar gewicht van 6 kg voldoende voor de meest courrante artikelen. Maar aangezien deze draad een beetje van zijn draadkracht verloren is 😉 speel je nu eerder op veilig met een draad met draagkracht van 10 kg.
Voor zwaardere producten kan je desnoods draad met een draagkracht van 13 kg gebruiken.

Ophangen van artikelen doe je door een “galgje” een zelftrekkende lus te maken in je draad. Deze werkwijze zorgt ervoor dat het werk vlotter verloopt omdat je deze handeling doorgaans in een comfortabelere houding kan klaarmaken dan wanneer je een knoop zou proberen te maken aan de spelden of aan een ander bevestigingspunt. Dat galgje zorgt er tevens voor dat de lus steeds strak aangespannen blijft en dat je materiaal niet van het plafond naar beneden zal vallen. Eenmaal de etalage afgebroken moet worden is deze lus snel los te krijgen waardoor het werk dan ook weeral vlotter verloopt.
Dus niks dan voordelen bij deze werkwijze …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s