Etalagepop, paspop, torso … wat is het verschil?

Misschien is een klein beetje uitleg over deze begrippen wel op zijn plaats.
We zullen eerst met de etalagepop beginnen, of mannequin zoals sommige mensen soms ook zeggen.
Een etalagepop is eigenlijk een replica van een mens, in polyester/glasvezel of tegenwoordig ook in plastiek.
Een gewone etalagepop is voorzien van armen en benen en hoofd en wordt in huidskleur gespoten. Maar zoals er op alles uitzonderingen zijn is dat ook zo voor deze poppen. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren en al naargelang de wens van de klant zonder hoofd of met hoofd. Etalagepoppen met gestilleerd lichaam en hoofd zijn uiteraard ook nog steeds etalagepoppen.

Een paspop is een buste op een houten/metalen onderstel. Deze poppen bestaan uit een hard schuim zodat het mogelijk is om kleding met een speld vast te prikken of in te nemen indien het  te groot is.Het is geen echte kleermakers pop maar het trekt er wel het meeste op. Doorgaans zijn ze verkrijgbaar op een houten driepikkel of ronde schijf. Metalen onderstellen zijn ook verkrijgbaar.

En dan hebben we de torso’s. Deze zijn uit plastiek gegoten vormen die zeer geschikt zijn voor het presenteren van onderkleding en t.shirts. Aangezien de torso’s eveneens met korte benen en armen beschikbaar zijn kan je er ook volwaardige kledingstukken op presenteren. Indien gebruik gemaakt wordt van een onderstel of hang systeem zijn ze bijna gelijkwaardig aan de paspop, maar door de harde structuur van de torso is het niet aangeraden om hier etalage spelden in te prikken. Je kan natuurlijk wel de kleding zelf aanpassen met spelden zonder de torso zelf te beschadigen.

Advertenties

Een reactie op “Etalagepop, paspop, torso … wat is het verschil?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s